Telepítési akció 2018 ősz!
Az őszi halaszatkor compó, fekete sügér eladó!
Az igényeket a +36309293991 telefonon lehet jelezni, a
kívánt mennyiséget lekötni, a részleteket pontosítani.
Az igényes szakács a harcsafilé mellé vásárol egy kevés harcsa csontot is, amelyből kevés hagyma, paprika, bors hozzáadásával erős hallevet készít amivel felfogja engedni az apróra vágott oliva olajon le piritott vöröshagymát. Rövid párolás után tesszük bele a felkockázott szürke harcsa filét.Rövid főzés után tejföllel behabarjuk.
Tálalás: amennyiben van hal alakú fatányérunk azon, úgy hogy piros hosszú és gömbölyü cseresznye paprikával (kopoltyú fedő, szem) és fodros salátával díszítve a túrós csuszát a tál közepére helyezzük úgy mint egy madár fészek és abba öntjük az elkészült pörköltet.
Jó étvágyat!
Egy nagy fej fokhagymát megtisztítunk turmixba dobjuk, hozzá teszünk 3 evőkanál vegetát,1 evőkanál mustárt, ¼ mokkás kanál borsot , étolaj hozzáadásával tejföl sürüségű masszává turmixoljuk. Ez a mennyiség 1 ½ kg tisztított busa szelet vagy filé elkészítéséhez elegendő. A halat az elkészített fűszerrel bekenjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Bő olajban 2 fej vöröshagymát vékony szeletekre szelve ressre píritjuk , majd kiszedjük és ebben sütjük meg a befűszerezett és fehérlisztbe beforgatott halat. Az olajból való kivétel után vékonyan meghintjük pirospaprikával.
Hozzávaló köret: burgonya püré a sült hagyma karikákkal.
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
1db 3kg-os ponty, 4 db közepes fej vöröshagyma, 1 fej foghagyma, 1 db paprika, 1 db paradicsom, só, bors, vegeta, örölt pirospaprika.
A megtisztított pontyot lefilézem úgy, hogy a fej és a farok a gerincen maradjon, az uszonyokat levágom, ezeket bográcsba rakom a vöröshagymával 5-6 gerezd foghagymával, paprikával, paradicsommal,füszerekkel ízesitem , felöntöm kb 5 l vízzel. Lassú tűzön 2 órát főzöm. Utánna leszűröm a levét, majd a halhúst leszedem a csontjáról és húsdarálóval ledarálom a hagymával,paprikával és paradicsommal együtt. A levet ismét a tűzre teszem, amikor forrni kezd belerakom a ledarált dolgokat, fűszerezem és beleteszem a belsőséget, rövid forralás után adom hozzá az örölt pirospaprikát /3-4 evőkanál/ és 3-4 gerezd szétnyomot foghagymát. Közben a haloldalat felszeletelem 2 cm-es csikokra és ezt is beleteszem, 10 percig lassú tűzön készre főzöm. Diszítésnek 5-6 db chili paprikát dobok a tetéjére.
Szelet helyett halgombocot is lehet belefőzni. Ebben az esetben a lefilézett halat ledarálom 1 kis fej vöröshagymával és 2 gerezd foghagymával együtt, sóval, borssal, vegetával fűszerezem, 1 tojással ősszeállítom, ha laza lenne akkor 1-2 kanál zsemlyemorzsával keményítem. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázok belőle. Ezt főzöm bele a szelet helyett.
Cím:
Tel.: +36 30 929 3991
© 2025 Szentimrei Halgazdaság - Minden jog fenntartva.